Τι σχέση έχει το Black Mirror με το Coding Bootcamp;

Στην πολυαναμενόμενη 4η σεζόν της σειράς επιστημονικής φαντασίας Black Mirror, η τεχνολογία έχει πρωταγωνιστικό ρόλο. Σε όλα σχεδόν τα επεισόδια της σειράς βλέπουμε τρομερά επιτεύγματα που – το λιγότερο – μας αγχώνουν για το μέλλον που έρχεται. Και όλοι ξέρουμε πως τεχνολογία  και προγραμματισμός πάνε χέρι-χέρι. Άλλωστε ο προγραμματισμός αποτελεί το «όπλο» που οδηγεί στα θεαματικά αποτελέσματα που φέρνει η τεχνολογία.

Στο πρώτο επεισόδιο της 4ης σεζόν με τίτλο «USS Callister», ο πρωταγωνιστής Robert Daly είναι ένας μοναχικός Chief Technology Officer (CTO) ο οποίος έχει γράψει τον κώδικα για ένα υπερ-εξελιγμένο παιχνίδι Virtual Reality (VR). Εκεί δημιουργεί τη δική του πραγματικότητα, σε ένα περιβάλλον που θυμίζει αρκετά Star Trek. Είναι προφανές ότι έχει αφιερώσει πάρα πολλές ώρες σκληρής δουλειάς προγραμματισμού για να φτάσει στο εντυπωσιακό αποτέλεσμα και στην αρχή του επεισοδίου αποκαλύπτεται ένα κλίμα θαυμασμού για αυτόν.

Μάλιστα, η καινούρια προγραμματίστρια (Nanette Cole) που προσλαμβάνεται στην εταιρεία εντυπωσιάζεται όταν τον γνωρίζει από κοντά, καθώς τον ήξερε μέσα από τον κώδικα που αυτός είχε γράψει. Είναι χαρακτηριστική η φράση που του λέει μόλις τον συναντά για πρώτη φορά: «Ο διαδικαστικός αλγόριθμος είναι τρομερός. Είναι πολύ ωραίος κώδικας… Αυτός είναι και ο λόγος που ήθελα να δουλέψω εδώ (σε αυτή την εταιρεία)».

Δυστυχώς τα πράγματα δεν εξελίσσονται τόσο ρομαντικά και ομαλά στη συνέχεια του επεισοδίου. Για την ακρίβεια, γίνονται εφιαλτικά για τους πρωταγωνιστές, αφήνοντάς μας για αρκετή ώρα με κομμένη την ανάσα για το πώς θα εξελιχθεί η υπόθεση. Αλλά ας μην κάνουμε spoilers για όσους δεν το έχουν δει ακόμα.

Τελικά τι σχέση έχει το Black Mirror;

Ας πάμε να δούμε πώς εξελίσσονται τα πράγματα στην καθημερινή μας ζωή, στην ελληνική πραγματικότητα. Ίσως αναρωτιέστε για τον τίτλο και τι σχέση έχει το Black Mirror με το Coding Bootcamp της AFDEmp. Μετά από δύο άκρως επιτυχημένα Coding Bootcamps, ένα τρίτο σε εξέλιξη και το επόμενο προ των πυλών, η AFDEmp αναπτύσσει δράσεις για να κάνει αυτό ακριβώς που περιγράψαμε πιο πάνω. Να δώσει τα απαραίτητα «όπλα» σε νέους ανθρώπους που θέλουν να ασχοληθούν με την τεχνολογία. Να τους βάλει με σωστό τρόπο στο «μονοπάτι» του Προγραμματισμού. Ίσως να μην φτιάξουν εντυπωσιακά παιχνίδια VR κατά τη διάρκεια του προγράμματος (αν και δεν αποκλείεται). Σίγουρα όμως γίνονται περιζήτητοι στην αγορά εργασίας. Και μάλιστα μόλις σε 12 εβδομάδες μαθημάτων. Ίσως για όσους δεν ξέρουν το πρόγραμμα, οι 12 εβδομάδες να ακούγονται σαν αγώνας ταχύτητας. Στην πραγματικότητα όμως είναι ένας δύσκολος μαραθώνιος που απαιτεί προσήλωση και αφοσίωση – και αυτό θα σας το επιβεβαιώσουν και οι παλαιότεροι απόφοιτοί μας. Ακριβώς όπως και η ζωή ενός developer. Μια διαδρομή συνεχούς μελέτης και επιμόρφωσης.

Διαβάστε ακόμα: 10 λόγοι που σε ενδιαφέρει ο ΠρογραμματισμόςΤο Coding Bootcamp 3 Ξεκίνησε!

Photo Credits: Imdb.com