Τα top στοιχεία που κάνουν ελκυστικό ένα IT βιογραφικό

Το βιογραφικό είναι η πρώτη εικόνα που θα έχει ο υποψήφιος εργοδότης για εσένα. Και σίγουρα υπάρχουν πολλές συμβουλές που μπορεί να ακολουθήσει κάποιος. Στην Alliance For Digital Employability φροντίζουμε να προετοιμάσουμε τους μαθητές μας από τα πρώτα στάδια αναζήτησης εργασίας, με σωστές συμβουλές για διαχείριση χρόνου και άγχους, με προετοιμασία του βιογραφικού και σωστή διαχείριση μιας συνέντευξης για θέση εργασίας, αλλά πάνω από όλα με το να τους εφοδιάζουμε με τις απαραίτητες γνώσεις πάνω στον Προγραμματισμό. Σίγουρα το βιογραφικό είναι ο «καθρέφτης» του υποψηφίου. Για αυτό και αξίζει να επενδύσει κάποιος πάνω σε αυτό. Έχει τεράστια σημασία όμως το βιογραφικό αυτό να συνοδεύεται και από ουσιαστική γνώση πάνω στο αντικείμενο. Μόνο έτσι θα είναι ο υποψήφιος πολύτιμος για μια επιχείρηση.

Τα tips που θα σε βάλουν στη σωστή τροχιά

1. Ανάφερε τα projects στα οποία έχεις δουλέψει και τους κλάδους στους οποίους έχεις εμπειρία (π.χ. banking, telecommunications, European projects): ακόμη κι αν δεν έχεις εργασιακή εμπειρία,  μπορείς πάντα να αναφέρεις projects που έχεις δουλέψει στις σπουδές σου.

2. Χρησιμοποίησε έναν πίνακα με τις τεχνολογίες που έχεις δουλέψει: ανάφερε γλώσσες, frameworks, libraries, databases, operation systems, κτλ., κατά προτίμηση από την εργασιακή σου εμπειρία (όχι ακαδημαϊκές γνώσεις).

3. Γράψε σε bullets τις αρμοδιότητες που είχες εσύ στην κάθε εταιρία και θέση: απόφυγε τις μακροσκελείς περιγραφές του τι κάνει η εταιρία στην οποία έχεις εργαστεί, και δώσε έμφαση στα δικά σου tasks.

4. Trainings & certifications: κάνε highlight εκτός από τις σπουδές σου  και οποιοδήποτε training έχεις κάνει πάνω στο αντικείμενό σου. Τα certifications έχουν φυσικά μεγάλη βαρύτητα. Φρόντισε να είναι γραμμένα ίσως και δεύτερη φορά στο βιογραφικό (πχ. επιγραμματικά σε μια εισαγωγική παράγραφο).

5. Το πώς  είναι γραμμένο το βιογραφικό σίγουρα θα παίξει ρόλο στο να ξεχωρίσει: φρόντισε να είναι ευανάγνωστο και ξεκούραστο στο μάτι. Απόφυγε τις παραγράφους και χρησιμοποίησε bullet points και μικρές προτάσεις.

6. Συμπερίλαβε links με τα social media profiles σου: LinkedInGitHubStackoverflow όπου μπορεί να δει κάποιος περισσότερες πληροφορίες για τις γνώσεις σας, ακόμη και δείγμα από projects σου!

Πηγή: Randstad.gr