Kindly go to setting page and check the option "Place them manually"
Ο κόσμος της επιστήμης της Πληροφορικής είναι για πολλούς ιδιαίτερος: «nerds», σχολαστικοί, περίεργοι και διαφορετικοί – χαρακτηρισμοί που συχνά συνοδεύουν τους απανταχού Πληροφορικούς. Αρχικά δημιουργήθηκαν δύο διαφορετικά στρατόπεδα – του Software και των Προγραμματιστών και του Hardware και των IT Τεχνικών – με λίγες ή και καθόλου ομοιότητες μεταξύ τους. Παρόλα αυτά, η ενασχόληση με την Πληροφορική σήμαινε αυτομάτως ότι ήξερες να φτιάχνεις τα πάντα για όλους σου τους φίλους και τους συγγενείς! «Προγραμματιστής; Θα μου αλλάξεις την κάρτα γραφικών; Δε μου δουλεύει το modem! Γιατί δε μπορώ να παίξω αυτό το παιχνίδι;». Ίσως για κάποιους προγραμματιστές υπήρχε εξοικείωση με τo hardware (και το αντίστροφο), για την πλειονότητα όμως η γνώση ήταν εξειδικευμένη και διχαζόταν μεταξύ των δύο αυτών «στρατοπέδων».
Οι καιροί όμως άλλαξαν και παρόλο που το hardware και το software παραμένουν ξεχωριστά αντικείμενα – με το δεύτερο βέβαια να έχει αναπτυχθεί πολύ περισσότερο σε σχέση με το πρώτο – οι απαιτήσεις για τους επαγγελματίες του κλάδου έχουν αυξηθεί. Προγραμματιστές και Τεχνικοί ΙΤ καλούνται όχι μόνο να είναι ενημερωμένοι για τις εξελίξεις του δικού τους αντικειμένου, αλλά και να ενασχολούνται με τεχνολογίες και συστήματα που παραδοσιακά δεν αποτελούσαν πρωταρχικά εργαλεία της εργασίας τους.
Για παράδειγμα, οι τεχνικοί καλούνται να γνωρίζουν και να καταλαβαίνουν περισσότερα απ’ ό,τι ίσως θα πίστευαν για το software, όπως γλώσσες προγραμματισμού scripting για κάθε πιθανή «ρουτίνα» που πρέπει να αυτοματοποιηθεί, μιας και το χρειάζονται πλέον τόσο για τις καθημερινές τους εργασίες όσο και για να αντεπεξέρχονται στις νέες απαιτήσεις του software.
Αντίστοιχα οι προγραμματιστές που θέλουν να εξελιχθούν πέραν της συγγραφής κώδικα χρησιμοποιώντας κάποιο framework με αντίστοιχη γλώσσα προγραμματισμού, πρέπει να έχουν μια καλή εικόνα για την αρχιτεκτονική των συστημάτων και τις υποδομές που απαιτούν οι σύγχρονες λύσεις. Οφείλουν να μπορούν να εκμεταλλευτούν τα δίκτυα, τα μηχανήματα, τις τεχνολογίες που αποτελούν τον ακρογωνιαίο λίθο αυτού που ονομάζουμε Πληροφοριακά Συστήματα σήμερα.
Η εποχή του διαχωρισμού hardware και software φαίνεται να έχει περάσει και τα όρια μεταξύ των δύο αέναων αντιπάλων του κλάδου θα γίνουν σταδιακά ανύπαρκτα. Η νέα γενιά Πληροφορικών θα καλείται να έχει σφαιρική αντίληψη, παρότι πάντα θα υπάρχουν εξειδικεύσεις.
Πηγή: gr.pcmag.com/apopseis/25355/opinion/developers-vs-it
Θέλεις να ενταχθείς σε έναν κλάδο με λαμπρό μέλλον όπως η Πληροφορική μέσω της επανειδίκευσής σου στον Προγραμματισμό, ένα από τα πιο καλοπληρωμένα επαγγέλματα παγκοσμίως; Δήλωσε εδώ το ενδιαφέρον σου για τις επόμενες δράσεις του Alliance For Digital Employability (AFDEmp).