Coding Fight 1: Java vs C# (Part 1)

Kindly go to setting page and check the option "Place them manually"

Μία από τις πιο δημοφιλείς “μάχες” στον κόσμο του προγραμματισμού είναι μεταξύ των γλωσσών Java και C#. Η Microsoft λάνσαρε την πλατφόρμα .NET μέσω της οποίας χρησιμοποιείται η γλώσσα προγραμματισμού C# για να ανταγωνιστεί τη γλώσσα προγραμματισμού Java, η οποία δημιουργήθηκε το 1995 από τη Sun Microsystems (εταιρία που εξαγοράστηκε από την Oracle). Το ενδιαφέρον συχνά είναι πολωμένο μεταξύ των προγραμματιστών που γράφουν σε Java και αυτών που γράφουν σε C#, ενώ κάποιοι εξ’αυτών είναι ακόμα και φανατικοί. Από αντικειμενική σκοπιά όμως, οι δύο αυτές γλώσσες έχουν παρόμοιες λειτουργίες, επομένως η επιλογή γύρω από το ποια θα χρησιμοποιηθεί είναι συχνά υποκειμενική.

Για παράδειγμα, εάν το λογισμικό σου δημιουργήθηκε πριν από 20 χρόνια, είναι πιθανότερο να χρειαστείς έναν προγραμματιστή Java για τη διατήρηση του κώδικά του, καθώς τη χρησιμοποιούσαν περισσότερο έως την αρχή των 2000s. Αυτό συνέβαινε μέχρι το λανσάρισμα της C# το 2000, και με τη βοήθεια του .ΝΕΤ frameworks που έγινε διαθέσιμο από τις αρχές του 2002. Έκτοτε η C#, όπως και η Java, είναι στις Top 5 γλώσσες παγκοσμίως, ενώ αποτελεί τη βάση για τις περισσότερες εφαρμογές της Microsoft.
1ht523

Και οι δύο γλώσσες υποστηρίζουν desktop και server εφαρμογές, με τη Java να είναι ακόμα η κύρια γλώσσα προγραμματισμού για την ανάπτυξη Android εφαρμογών. Η δημιουργία Android apps έχει εξελιχθεί σε πολύ περισσότερα από απλό προγραμματισμό σε Java, αλλά είναι εκείνη που κυριαρχεί ακόμα στα Android apps.

Σε επόμενο blog post θα παρουσιαστούν οι ομοιότητες και οι διαφορές κάθε γλώσσας, καθώς και ποια γλώσσα θεωρείται περισσότερο κατάλληλη για το project σου. Stay tuned!

Πηγή: http://www.business2community.com/brandviews/upwork/java-vs-net-determining-right-software-platform-project-01747228#2qWW9iWQHkRXc8zr.97

Εάν θέλεις να γίνεις προγραμματιστής, ένα από τα πιο καλοπληρωμένα επαγγέλματα παγκοσμίως, δήλωσε εδώ το ενδιαφέρον σου για τις επόμενες δράσεις του Alliance For Digital Employability (AFDEmp). 

Αφετηρία του AFDEmp αποτέλεσε το 1ο Coding Bootcamp με Εγγυημένη Απασχόληση στην Ελλάδα: μέσω ταχύρρυθμης εκπαίδευσης 14 εβδομάδων, 30 υποψήφιοι εκτός εργασίας και χωρίς υπόβαθρο στην πληροφορική προσλήφθηκαν ως προγραμματιστές από κορυφαίες εταιρίες. Μάθε περισσότερα εδώ.