Θέλεις να θέσεις γερές βάσεις για μια λαμπρή καριέρα στον Προγραμματισμό; Ακολούθησε τις παρακάτω 8 συμβουλές και ώθησε την καριέρα σου σε νέο επίπεδο!
- Χτίσε το προσωπικό σου project portfolio
Το προσωπικό σου project portfolio είναι το εισιτήριο κατά την αναζήτηση εργασίας. Τα προηγούμενα projects δείχνουν στους πιθανούς εργοδότες τις δεξιότητες σου και
το πραγματικό επίπεδο γνώσεών σου.
- Ενίσχυσε το προφίλ σου στα κοινωνικά δίκτυα
Είτε μέσω δικής σου ιστοσελίδας, είτε μέσω προφίλ στα social media (LinkedIn, Stack Overflow, GitHub κ.α.), είναι σημαντικό να ενημερώνεις το κοινό για τη συνεχή εξέλιξή σου.
- Πειραματίσου
Αν είσαι στο ξεκίνημα της καριέρας σου, μπορείς να πειραματιστείς με δικά σου, ελεύθερα projects (freelancing), είτε επί πληρωμή είτε εθελοντικά.
- Εμπλέξου σε δραστηριότητες σχετικές με το αντικείμενό σου
Εξίσου σημαντικό με το να αποκτήσεις εμπειρία, είναι να χτίσεις ένα δίκτυο επαφών. Αυτό μπορεί να γίνει εύκολα με τη συμμετοχή σε διαγωνισμούς ή συνέδρια πληροφορικής, αλλά και σε διαδικτυακές κοινότητες (π.χ. tech blogs, forums, κλπ.).
- Ενημερώσου για τις εξελίξεις του κλάδου
Δεν αρκεί μόνο να έχεις γνώσεις πληροφορικής αλλά και να είσαι ενημερωμένος/η σχετικά με τις νέες τεχνολογίες. Η συχνή ανάγνωση άρθρων στο διαδίκτυο θα σε βοηθήσει να μαθαίνεις τα τελευταία νέα.
- Διάβασε τις αγγελίες εργασίας
Για την καλύτερη ενημέρωσή σου σχετικά με τις σύγχρονες ανάγκες της αγοράς εργασίας, είναι απαραίτητο να παρακολουθείς τις αγγελίες σχετικών θέσεων. Όσο ο κλάδος εξελίσσεται, είναι πιθανό οι εταιρίες να προσαρμόζουν τις απαιτήσεις τους ανάλογα με τις νέες τεχνολογικές τάσεις.
- Εξειδικεύσου
Επέλεξε το αντικείμενο που σε ενδιαφέρει περισσότερο και εξειδικεύσου σε αυτό, λαμβάνοντας όμως πάντα υπόψη το σύνολο των γνώσεων που απαιτείται να έχεις (π.χ. γλώσσες προγραμματισμού, εργαλεία, πλατφόρμες, κλπ.).
- Όταν ψάχνεις για δουλειά…
…Κάνε όσο το δυνατό περισσότερες (σχετικές) αιτήσεις, καθώς έτσι αυξάνεις τις πιθανότητές σου για συνέντευξη. Για να κεντρίσεις το ενδιαφέρον της εταιρίας για την οποία ενδιαφέρεσαι, μην ξεχάσεις να εφαρμόσεις και να αξιοποιήσεις όλα τα παραπάνω βήματα!
Πηγή: 7+1 συμβουλές για υποψήφιους προγραμματιστές, Randstad
Θέλεις να γίνεις Προγραμματιστής σε 14 εβδομάδες και να ενταχθείς σε ένα από τα πιο καλοπληρωμένα επαγγέλματα παγκοσμίως;
Δήλωσε εδώ το ενδιαφέρον σου για τις επόμενες δράσεις του Alliance For Digital Employability (AFDEmp).