Η καθημερινότητα ενός Προγραμματιστή

Αναρωτήθηκες ποτέ πώς είναι η επαγγελματική ζωή ενός Προγραμματιστή; Τι κάνει όλη μέρα; Πώς κατανέμει το χρόνο του; Το βρίσκει ενδιαφέρον ή βαρετό; Εμείς στην AFDEmp, προσπαθήσαμε να μαζέψουμε μερικά συμπεράσματα και γενικές σκέψεις ανθρώπων που έχουν δουλέψει ως Προγραμματιστές, για να σου δώσουμε μια ιδέα για το τι σε περιμένει, αν έχεις αποφασίσει να ασχοληθείς με αυτό το επάγγελμα.

Ο χρόνος

Πιθανότατα στην αρχή θα περάσεις περίπου 50-70-% του χρόνου σου να προγραμματίζεις. Ένα 15-20% του χρόνου σου μπορεί να πάει σε meetings και άλλα καθήκοντα, αναλόγως με το πόση αυτονομία θα έχεις στην αρχή. Αν στην αρχή αυτή είναι μηδενική, τότε το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου σου θα είναι ο προγραμματισμός. Ένα επίσης 15-20% μπορεί να είναι η συνεργασία με designers/artists, meetings με το δημιουργικό, ενώ σίγουρα θα υπάρχει πολύ debugging, σίγουρα testing και μετά development.

Η ουσία

Αυτό που έχει μεγάλη ευχαρίστηση είναι η ποικιλία που έχει ως επάγγελμα. Κάθε μέρα ασχολείσαι με κάτι διαφορετικό. Είτε πρόκειται για πρότζεκτ, είτε πρόκειται για meeting, ένα είναι σίγουρο: περιλαμβάνει το να σου αρέσει να λύνεις προβλήματα, να οδηγείσαι σε μια λύση, κάτι που φέρνει και ικανοποίηση.

Από την άλλη, φυσικά μπορεί να υπάρχουν και… τα δύσκολα. Όσο κι αν σε ικανοποιεί η λύση ενός προβλήματος, μπορεί αντίστοιχα να είναι φορτικό, όταν δε φτάνεις σε αυτή. Όσο πιο πολύ αργείς να φτάσεις, τόσο πιο φορτικό μπορεί να γίνει. Εξάλλου, οι προγραμματιστές είναι γνωστό ότι είναι άτομα με πολλή επιμονή, που μόλις “κολλήσουν” με κάτι, δεν θα το αφήσουν μέχρι να φτάσουν στον τελικό τους σκοπό.

Η καθημερινότητα ενός Προγραμματιστή, απαιτεί επίσης καλή επικοινωνία και ομαδικό πνεύμα. Θα πρέπει να συνεργαστείς με τους συναδέλφους σου για να πετύχεις ένα στόχο. Θα πρέπει να είσαι ενθουσιώδης και παθιασμένος με αυτό που κάνεις.

Το tip

Τι μπορείς να κάνεις ως νέος Προγραμματιστής για να βελτιώσεις την καθημερινότητά σου; Διάβασμα, διάβασμα, διάβασμα. Έτσι αποκτάς πλεονέκτημα. Blogs, βιβλία, τεστ, πιστοποιήσεις. Εξάλλου, πολλοί νέοι Προγραμματιστές – όπως και πολλοί απόφοιτοί μας – ξεκίνησαν χωρίς να έχουν κάποιο σχετικό υπόβαθρο.

Επιπλέον, κάποιοι οργανισμοί, όπως η AFDEmp, προσφέρουν υποτροφίες για προγραμματισμό, σε περίπτωση που σε ενδιαφέρει να ασχοληθείς σοβαρά με αυτό το επάγγελμα. Για το Coding Bootcamp 5 μάλιστα, που ξεκινάει στις 4 Ιουνίου, προσφέρουμε 3 υποτροφίες για άτομα με εξαιρετικές ακαδημαϊκές επιδόσεις και περιορισμένη οικονομική δυνατότητα, που έχουν όμως πάθος για τον προγραμματισμό.

Σου ακούγεται καθόλου ενδιαφέρον; Μάθε περισσότερα εδώ.

Πηγή: totaljobs.com